Located in the entirely man-made Venice, Italy, the overall idea for the Sala Concerti was to create a building which matches the typological nature of Venice, yet contradicts it simultaneously.  Instead of creating one massive program block containing of a concert hall, dining facility and practice space, the building was broken into one hall and two tall and slender structures akin to typical Venetian residences.     The skin was designed through analyzing and predicting the impact flow of natural forces  and pedestrian use on the site.  This resulted in a building which juxtaposed traditional design styles yet remained contextually aware.
Vivaldi 02.jpg
Vivaldi 03.jpg
Vivaldi 04.jpg
Vivaldi 05.jpg
Vivaldi 06.jpg
Vivaldi 07.jpg
Vivaldi 08.jpg
Vivaldi 09.jpg
Vivaldi 10.jpg
Vivaldi 11.jpg
Vivaldi 12.jpg
Vivaldi 13.jpg
Vivaldi 14.jpg
prev / next